måndag 16 mars 2009

Ett hål om dagen


Stanley Yelnats var på fel plats vid fel tillfälle och vilken tur för oss! För med detta börjar en såå bra berättelse, eller började det hela egentligen med hans gristjuvsusling till farfars far.

Detta är en av mina absoluta favoritböcker alla kategorier.
I allafall så anklagas Stanley för stöld av ett par gympadojor som tillhört en basketstjärna. Han är oskyldig men blir dömd för brottet ändå. Han får välja mellan fängelse eller ett läger för ungdomsbrottslingar som heter Camp Green Lake. Stanley tycker att lägret låter bäst. Men på Camp Green Lake finns ingen sjö och ingen vila. Camp Green lake ligger mitt i öknen, det är minst 40 grader varmt och där finns dödligt giftiga ödlor. Där tvingas killarna att gräva ett stort hål om dagen och mottot för killarna är "gör inte lägerchefen arg". Men så klart lyckas Stanley att göra chefen arg och då blir det inte kul.


Dessutom berättas historien om Stanleys gristjuvsusling till farfars far. Han drabbades av en förbannelse och kanske är det den som sitter i eftersom Stanley och hans familj alltid har sådan otur.Boken har också blivit film, även den rekommenderas varmt!


Inga kommentarer: