torsdag 20 augusti 2009

Manga



Nana är en manga om två tjejer som båda heter Nana. De är väldigt olika och lever helt skilda liv (till bok två då de träffas och blir vänner). Det finns 7 böcker på svenska och 17 på engelska, jag vet inte hur många delar det kommer att bli.



Nana 1 har precis blivit dumpad av sin äldre, gifte älskare och är riktigt olycklig. Hon och hennes kompis Jun har precis tagit studenten och ska börja på en konstskola. Där bestämmer sig Nana för att bevisa att hon kan vara vän med killar utan att bli förälskad (hon blir lätt förälskad). Men den killen hon blir vän med blir hon så klart kär i men kan inte låta sig falla för honom. Han blir dessutom kär i henne men fattar inte att hon gillar honom.


Nana 2 är sångerska i ett band som är på väg att bli något. Hon är ihop med Ren som är basist i bandet. De har något verkligen speciellt ihop och blev kära vid första ögon kastet. Dessutom har båda en ganska trasslig bakgrund. Men när Ren får ett erbjudande om att spela med ett större och kändare band i Tokyo så tar han det. Nana vill inte följa med, hon vill ta sig till Tokyo med sin musik. Så Nana och Ren skiljs åt och båda tror att det är slutet...
En mycket bra manga om kärlek och om att vara sig själv.

ISBN 9781421501086


Inga kommentarer: