tisdag 25 augusti 2009

Vampyrserie nr. 2Japp, nu är vampyrserie nummer två också läst och jag gillade den lite bättre. Serien heter Vampire Academy och första boken heter Törst. Det har kommit ut två delar av sex planerade. Den är utspelar sig också i skolmiljö men upplägget är ändå lite annorlunda.

Det finns tre typer av vampyrer, dhampirer är halvvampyrer som skyddar moroi. Moroi är helvampyrer. Så finns det strigoi som är onda och döda vampyrer som dessutom vill döda eller förvandal moroi till elaka vampyrer.
Boken handlar om Rose som är dhampir och beskyddare av Lissa, en moroiprinsessa. Lissa har speciella krafter som de inte vill att någon ska få veta. Därför rymde de från skolan, men de har nu blivit funna och återförda till skolan. Båda är rädda för vad som ska hända med dem. Dessutom börjar någon lägga stympade djurlik i Lissas säng.

Lissa får en extra beskyddare så att inte Lissa och Rose kan rymma igen. Han heter Dimitri och Rose blir förälskad i honom och kanske han i henne. Men deras kärlek är förbjuden, två beskyddare kan inte vara tillsammans. De måste först och främst skydda moroi.

Lissa och Rose har dessutom ett speciellt band, Rose kan känna av hennes känslor och vet när hon är i fara. Rose är skuggkysst, men hon vet inte riktigt vad det innebär än.


Även Vampire Academy liknar medlarserien av Cabot. Omöjlig kärlek, en stenhård hjältinna som slår först och frågar sen, plus skola, kompisar och lite övernaturligt. Men jag tycker den var riktigt bra, bara att sätta tänderna i den genast. Själv känner jag att jag inte kan vänta till mars nästa år då del tre kommer på svenska. Måste veta hur det går nu!

ISBN 9789163864131

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag gillade den också jättemycket =)