fredag 16 augusti 2013

Halvblodstriologin...eller iaf två.


Halvblod (pocket) 

Sofie Trinh Johansson har förstört min nattsömn i sommar. Först läste jag del ett i Halvblodstriologin, som heter just Halvblod och sedan läste jag del två, Vingar av glas. Det är sådana där böcker som man bara måste veta hur det ska sluta, samtidigt som man inte vill att det gör det, sluta alltså. Men det är en del kvar, fast den finns inte på bibliotekets eller bokhandlens hyllor än.

Boken handlar om Aveline, en ganska vanlig tjej i 20-årsåldern. Det som är ovanligt med henne är att hon har ett svagt hjärta. Därför har hon aldrig gått i en vanlig skola, idrottat eller gjort så himla mycket överhuvudtaget. Hon har inte ens varit kär och nu tror hon att hon inte kan det heller.

Men allt förändras när hon råkar höra ett samtal mellan hennes föräldrar. Någonting oroar dem mycket, något som har med henne att göra. Hon får veta att hennes pappa ska träffa en kille i stan för han har tydligen någon lösning. Aveline följer efter sin pappa till stan, men blir upptäckt. Killen pappan träffar heter Billy och helt plötsligt säger han att hon måste följa med honom och lämna allt och alla bakom sig. Eftersom hon följde efter pappan så har hon avslöjat sig och de som letar efter henne har säkert fått upp ett spår nu. Alltså måste hon fly med honom och pappan håller med. Hipp happ så är jakten igång och Aveline får veta att allt verkligen är helt annorlunda än hon trott. Hon är inte ens den hon trott, inte ens helt mänsklig.

Sofie Trinh Johansson kommer dessutom till biblioteket i höst för att hålla i 3 workshops om skrivande. När? undrar du då och svaret är: Onsdagarna 2/10, 6/11 och 4/12 kl. 17-19. Kom en eller alla gånger men anmäldig senast en dag innan eftersom det är begränsat med platser.

   

ISBN: 9789187015113

Inga kommentarer: