fredag 17 oktober 2014

Necropop

Necropop 1 (häftad)Tack Carolina Ståhlberg för ett hallelujah-moment! Necropop var precis vad jag behövde efter en hel drös bra, men så hemska och sorgliga berättelser (kommer skriva om dem också). Ståhlberg har gjort bl.a. Bleckmossen-serien och gör snygga, roliga och spännande berättelser. Me like =)

Hibiki har precis blivit utslagen ur Idol-artisten och bestämmer sig för att börja på en musikskola för att verkligen satsa på musiken. Eftersom han inte har råd att bo på de vanliga studentrummen tar han in på ett ungkarlshotell. Redan när han kommer dit får han veta av en tjej som heter Momoko, att det spökar och att det händer rätt märkliga grejer i huset. Hibiki fattar att det är sant när hotellets ägarinna bjuder på te och berättar om sin stackars döda systerdotter. Hon visar en bild och det är Momoko. OMG-OMG-OMG tänker Hibiku men han stannar ändå.

På natten hör han ljud och hittar en kille i lägenheten, han attackerar och skriker -Ge dig vålnad! Det visar sig vara Hibikus rumskompis, Katsu. Katsu är en väldigt vacker kille som gillar att vara naken i deras lägenhet. Men han är inte bara en kille, han är en av tio dödsgudar och har fått i uppdrag att döda Hibiku. Men han börjar gilla killen, vad göra? Dessutom finns det en massa andra ondskefulla varelser som verkar vara ute efter dem.

Del två väntar och längtar jag efter. Dessutom riktigt snygg och bra sida för boken, kolla här.

ISBN9789186509453


Inga kommentarer: