måndag 20 oktober 2014

Skärvor av J

Skärvor av J (kartonnage)
Skärvor av J av Magnus Ljunggren är en nagelbitare, en sån där bok som man bara måste läsa klart på en gång. Den påminner om Svensk synd av Jern och TV-serien Twin Peaks (vet ni inte vad det är, då har ni något att se fram emot. Bästa TV-serien någonsin!).

Allt börjar med att Sagas gamla kompis Julia hör av sig. De var bästisar förr, men inte nu längre. Hon är ledsen för det tagit slut med killen och vill hitta på något med Saga. Saga och hennes kompis Erik (som hon gillar mycket) ska ut, men Saga frågar om hon vill hänga med och det gör hon.

På hemvägen släpper de av Saga först, sedan kör Erik hem Julia och allt är bra. Saga känner det som om hon fått sin bästis tillbaka. Men på måndagen dyker inte Julia upp i skolan, inte på hela veckan faktiskt. Det dröjer inte länge förrän polisen hittar Julia död eller dödad i skogen. Vem kan ha gjort det? Erik var den sista som såg henne i livet, Julias kille, Liam, är en våldsam typ och kanske fanns det mycket Saga inte visste om Julia.

Skärvor av J är en thriller och jag kunde inte släppa den eftersom när jag trodde jag fattade vem mördaren var så hände något nytt, precis som det ska.

Dessutom handlar det om vänskap, skola och svek. Saga går sista året i gymnasiet och vet inte om hon ska plugga dans eller inte. Hennes "kompis" Ida vill att de ska söka till dansskolan tillsammans samtidigt som hon förklarar för Saga att hon inte har en chans. Det gäller Erik också, Ida vet att Saga är kär och säger att hon ska satsa på honom, samtidigt att hon inte har en chans.

LÄS!

ISBN9789163877742 

Inga kommentarer: