söndag 22 november 2015

Lola och pojken i huset bredvid

Å, detta gillade Jennie jättemycket! Jag var sugen på en riktigt bra bok om kärlek och det var verkligen Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins. Äntligen en bok där alla är vanliga människor... eller vanliga och vanliga förresten. Lola är kanske allt annat än vanlig. MEN hon är i alla fall inte en vampyr, robot eller lever i en framtida diktatur.

Lola är 17 år och bor i San Fransisco med sina pappor. Hon har bestämt sig för att aldrig ha samma outfit två gånger och då snackar vi outfits. Ibland är hon Kleopatra, ibland discokula och ibland hemmafru från 50-talet. Hon vill vara annorlunda och hon älskar det. På skolbalen ska hon sy en klänning inspirerad av Marie-Antoinette och den ska bli fantastisk. Lola är ihop med Max en supersnygg och sexig musiker som hennes pappor hatar. Han är 22 år och Lola känner sig så supercool när hon är med honom. Allt är helt enkelt toppen.

Men (det finns alltid ett men) då flyttar syskonen Bell tillbaka in i huset bredvid Lolas. De är tvillingar, ett år äldre än Lola och hon har verkligen försökt att glömma dem. Calliope för att hon var elak och Cricket för att han var underbar. Lola försöker att glömma allt hon känt för honom, men det är inte lätt. Inte när hon och hans fönster är precis mittemot varandra och inte när han ser på henne på samma sätt som för två år sedan då familjen Bell flyttade och lämnade Lola kvar.   

Å, myspysfint! Jag får vibbar av författare som Meg Cabot och Katarina von Bredow. Lola och pojken i huset bredvid är del två av en serie som börjar med Anna och den franska kyssen. Men man behöver inte läsa dem i ordning. Böckerna har olika huvudpersoner men man träffar på de olika personerna i båda böckerna. Nu ska jag läsa ettan och så hoppas jag att trean kommer snart (annars finns den redan på engelska).


ISBN 9789176455661

Inga kommentarer: