torsdag 30 juni 2016

Du, bara

Åh, detta var en bok som gärna hade fått vara dubbelt så lång. Det var länge sedan jag läste en riktigt bra bok om kärlek, där känslorna liksom exploderar på bokens sidor. Du, bara av Anna Ahlund är en riktigt fin bok om himlastormande förälskelse, vänskap och så en hel del om sex.

Allt börjar en varm sommar när John precis slutat nian och går och väntar på besked om han kommit in på fotbollsgymnasiet eller inte. Hans storasyster Caroline har träffat en ny kille som hon vill bli ihop med, han heter Frank och är 18 år. En kväll bjuder hon hem honom på middag och när John träffar Frank blir han helt förtrollad. Men Caroline såg honom först och John säger inget om hur han känner.

Men när Caroline, Frank, John och Johns bästis Elli åker till landet börjar grejer hända. Caroline blir svartsjuk för Frank och John verkar ha för kul ihop. Elli menar att hon förstår varför Caroline blir sur på John och Frank. Han önskar väll bara att han skulle titta på henne sådär. Äta henne också med blicken. 

Men helgen slutar inte så som någon av dem hade tänkt. Hjärtan krossas och samtidigt brinner hopp om att det kanske ändå kommer hända något mer. 

En bok med förälskelsens alla delar som sugande blickar, beröringar som får allt hår på kroppen att ställa sig upp, hopp och förtvivlan, kärlek och sex.  

ISBN 9789129699517

Inga kommentarer: