torsdag 20 november 2008

Avhopparen av Kim Olin är en våldsam historia som slutar i ett riktigt blodbad. Kan det verkligen vara något att läsa! Svar; Jajemensan! Dessutom är den så klart jättebra.


Kim Olin ville skriva en bok om en kille i en riktigt jobbig situation och Simon som boken handlar om har det superjobbigt. Hans mamma har dött och hans styvpappa har flyttat till en annan stad men sin nya tjej. Simon ville inte följa med för styvpappan är en våldsam typ som gillar att dricka sprit och slå Simon. Hans kompis som han skulle bo hos har slängt ut honom när han fick veta att han langar droger. Nu bor Simon på gatan och allt han vill är att få pengar och respekt.


Simon har hoppat av plugget och går under namnet "avhopparen". Alla är lite rädda för honom och kanske har de rätt i att vara rädda, för Simon rör sig i farliga vatten. Han vill komma med i Tobias gäng. Det är en man som sköter droghandlen i en stor del av staden och han skojar man inte bort. Simon sätts hela tiden på prov för att visa sin lojalitet och sin vilja att vara med. Boken börjar med att han misshandlar två killar som lurat pengar av Tobias. Sen är historien igång och fortsätter i ett rasande tempo.


Simon är en ensam kille, men så finns Elsa. Hon vet vad han håller på med, men hon gillar honom ändå. Han har fått sova hos henne några nätter tills hennes mamma satte stopp för det. Simon gillar henne och det fattar Tobias. För att testa Simon ännu en gång säger Tobias att hon har stulit från en langare och att Simon är den som ska lära henne en läxa.


Riktigt action med oväntade vändningar! Spännande läsning och det finns en fortsättning som heter "Beskyddaren". Det blir min nästa bok, jag vill så gärna att det ska lösa sig för Simon.

ISBN 9789185071395


Inga kommentarer: