söndag 17 maj 2009

Att bli kysst

Jag har alltid gillat Jacquline Wilsons böcker och när det kommer en ny blir jag glad. Kyssen handlar om Sylvie som snart är 14 år och hennes bästa vän/pojkvän Carl.

Sylvie och Carl har alltid varit vänner, från det att de var små. Men nu börjar de bli för stora för att leka i sin låtsas värld och de vet inte riktigt vart deras vänskap är på väg. Dessutom har Carl börjat i en annan skola och de träffas inte lika ofta.

Sylvie är minst i sin klass, de kallar henne för Mini. Hon tycker det är jobbigt, hon vill också ha bröst, mens och se ut som 14 år, inte som 10 år. Eftersom Carl inte går i hennes skola måste hon skaffa nya vänner. Den första hon träffar är Lucy och Sylvie gillar henne, men hon är SÅ barnslig.
Men när Sylvie träffar Miranda förändras allt. Miranda är ny på skolan, snygg, rik och inne. Alla vill vara kompis med henne. Därför blir Sylvie förvånad när Miranda vill ha henne till ny bästa vän. Men (för såklart finns det ett men) Miranda är intresserad av Carl. Redan när de träffas första gången så lurar Miranda till sig en kyss av honom. Sylvie blir svartsjuk och ledsen, han är ju hennes kille eller? Carl själv säger inte så mycket om sina känslor, men Sylvie vet att något är fel.
Mycket, mycket bra om kärlek, vänskap och vad som är vad!

Inga kommentarer: