onsdag 6 maj 2009

Vackert och spännande!

Ögat över månskäran är den första delen i en triologi om Gemma och hennes tre kompisar. Det är en superspännande serie som rör sig i fantasyns utkanter och som utspelar sig i slutet av 1800-talet.

Allt börjar i Bombay där Gemma bor med sin mamma, pappa och bror. På hennes 16-årsdag är Gemma och hennes mamma på väg över marknadsplatsen när en främmande man dyker upp och börjar prata med mamman. Hennes mamma skickar genast hem Gemma och säger att hon ska skynda sig. Gemma fattar ingenting och går hemåt. Men hon kommer inte så långt förrän hon får en vision av att hennes mamma blir dödad av något och det stämmer.

Efter mammans död skickas Gemma hem till England till en internatskola för flickor. Hon håller sin vision för sig själv men snart börjar konstiga saker att hända på skolan. En flicka visar sig för henne och leder henne till en gömd dagbok som till hört en Mary Dowd. Var flickan verklig, eller? Och vem var Mary Dowd? Dagboken ger Gemma ledtrådar till sina syner och andra förmågor som hon upptäcker. Hon har tre vänner som hon inviger i sin värld och allt blir jättespännande.

Tjejerna upptäcker en parallell verklighet men den är inte ofarlig, där kan man få massor av makt och många vill åt den. Därför dyker även ett gäng mystiska män upp som säger sig vara den andra världens väktare. Så klart finns en särskild kille bland dem som Gemma drömmer om.


Oh så bra, definitivt något för stranden i sommar.

ISBN  9789132151354

Inga kommentarer: