onsdag 9 december 2009

Att älska, det är svårt det!


Jag gillade verkligen Hatar att älska av Josefin Schygge, men den som gjorde utsidan borde kanske jobba med något annat. Ännu ett exempel på avskräckande bokomslag. Jag har tänkt läsa boken länge, men alltid dyker någon "snyggare" upp. Japp, ytligt så det förslår men utsidor på böcker är viktigt.
Boken handlar om Kim som bor med sin mamma. Mamman har varit en ganska vanlig morsa, men nu har hon blivit frälst och lägger massor av tid i kyrkan. Kim tycker att det är ganska konstigt. Dessutom har mamman träffat en ny man som tillhör hennes församling. Kim känner sig minst sagt utanför.
Hennes kompis pratar bara om sin kille K och om att göra det med honom. Själv är Kim intresserad av Palle, men vet inte hur han känner. De trivs så bra ihop som kompisar, vad händer om de går längre och allt skiter sig.
Kims pappa bor i Danmark och hon bestämmer sig för att ta kontakt med honom. De har inte träffats på flera år och hon tänker mycket på honom. Speciellt när det visar sig att henne mamma har haft kontakt med honom utan att tala om det för Kim.
Helt ärligt en kanonbok. Så strunta i utsidan och läs den helt fantastiska insidan!

Inga kommentarer: