söndag 30 maj 2010

Äntligen lite action!


Ojojoj, vad glad jag blir, äntligen en spännande bok med mycket action. Alla som gilla Kim Olins Avhopparen, beskyddaren och Checka in kommer att gilla serien om Blade, mycket.

Spela död är första boken i en serie där det hittills har kommit ut tre böcker på svenska. Totalt innefattar serien 8 böcker och den sista kommer ut på engelska i september. Tim Bowler är engelskman, men har faktiskt pluggat svenska och bott i Sverige i ett år.

Serien om Blade handlar om en kille som har stora och många problem. De växer i takt med att sidorna i boken vänds. I början av boken verkar han mest vara en ganska strulig 14-årig kille som är lite streetwise och hankar sig fram. Som läsare förstår jag att han är ensam, ingen familj eller vänner. De vänner han har haft är döda eller borta. Han lever på gatan och stjäl för att klara sig.
Men det tar inte många sidor förrän boken rivstartar. Blade blir rånad av ett tjejgäng, räddas av en gammal tant som ger honom kläder och tar med sig honom hem för att bli omplåstrad. Men Blade känner på sig att något är fel och rätt som det är dyker hotfulla män från hans väldigt dunkla förflutna upp. Blade flyr, han hör två skott och tror att tanten och hennes hund blivit dödade. Nästa dag går han dit igen men finner inte tanten död, utan ledaren av tjejgänget och några elakingar. Sen ökar tempot ännu mer! Tjoho, vad det blir åka av och bra är det!

ISBN 9789132157257


Inga kommentarer: