onsdag 25 augusti 2010

Se döden i vitögat


Jamen, jag ger upp. Jag måste nog bara inse att jag gillar kärlekshistorier där inte alla är helt mänskliga. I Döden i dina ögon av Rachel Ward är visserligen alla människor, inte en enda vampyr, varulv eller älva. Men Jem, som är huvudperson i boken, kan se din dödsdag. Jag tyckte det var en lite halvtaskig bokidé, men tjena vad bra den var. Det blev en riktig action där Jem och Spider kämpar för att inte åka fast. Men vi tar det från början...

Jem vet, om hon vill, när alla nära och kära ska dö. Det räcker för henne att se in i någons ögon, då ser hon vilken dag den personen ska dö. Hon är en outsider i skolan, hon vill inte ha några vänner. Dessutom är det svårt när man inte vill se någon i ögonen. Så hon skolkar mest och hänger runt i London där hon bor. Så en dag träffar hon Spider, hon gillar honom väldigt mycket. Men hon har sett hans siffror, bara tre dagar kvar att leva. Hon vill undvika honom för att inte bli förälskad.

Men så klart för ödet samman dem. Jem och Spider är ute på stan när Jem börjar se att väldigt många människor har samma datum i sina ögon, idag. Hon fattar att något kommer att ske, så hon och Spider flyr från platsen. Mycket riktigt "London eye" sprängs och många människor dödas. Eftersom Jem och Spider sågs springa från platsen så blir de misstänkta. De rymmer sin väg, inte för att de är skyldiga utan för att det finns andra anledningar för dem att undvika polisen.

Riktig action, spänning och kärlek så klart.

Inga kommentarer: