onsdag 15 september 2010

Riktigt bra serier.


Nu har jag mumsat i mig Vampire Academy bok nummer 5, Spirit Bound av Richelle Mead. Ojojoj, får böcker verkligen sluta hur som helst? En tvättäkta cliffhanger och inte förren i december kommer den sjätte och avslutande delen ut. Lite jobbigt får jag allt säga, men den som väntar på något gott, blablabla.
Väldigt ofta läser jag bara en eller två böcker i en serie för att veta vad den handlar om och om den är bra. Men då och då fastnar jag och bara måste få veta hur det ska gå. Vampire Academy är en sådan serie, den har det mesta. En orädd, tuff och snygg hjältinna, en omöjlig kärlekshistoria, orubblig vänskap, svek, förräderi och passion. Å, vad bra!
Så här skrev jag om första boken:
Japp, nu är vampyrserie nummer två också läst och jag gillade den lite bättre (än House of night). Serien heter Vampire Academy och första boken heter Törst. Den utspelar sig också i skolmiljö men upplägget är ändå lite annorlunda.
Det finns tre typer av vampyrer, dhampirer är halvvampyrer som skyddar moroi. Moroi levande helvampyrer. Så finns det Strigoi som är onda och döda vampyrer som dessutom vill döda eller förvandla alla till elaka vampyrer.
Boken handlar om Rose som är dhampir och vän plus beskyddare av Lissa, en moroiprinsessa. Lissa har speciella krafter som de inte vill att någon ska få veta. Därför rymde de från internatskolan, men nu har de blivit funna och återförda till skolan. Båda är nu rädda för vad som ska hända dem. Dessutom börjar någon lägga stympade djurlik i Lissas säng.
Lissa får en extra beskyddare så att inte hon och Rose ska rymma igen. Han heter Dimitri och Rose blir förälskad i honom, och kanske han i henne. Men deras kärlek är förbjuden, två beskyddare får inte vara ihop, de måste först och främst skudda moroi. Lissa och Rose har dessutom ett speciellt band, Rose kan känna hennes känslor och vet när hon är i fara. Rose är skuggkysst, men hon har inte förstått vad det innebär än.
Även Vampire Academy liknar medlarserien av Cabot. Omöjlig kärlek, en stenhård hjältinna som slåpr först och frågar sen, plus skola, kompisar och lite övernaturligt. Men jag tycker att den var riktigt bra, bara att sätta tänderna i den genast. Själv känner jag att jag inte kan vänta tills nästa del kommer ut. Måste veta hur det går nu!

ISBN 9789163864131


4 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Jag skall lägga den på min "att läsa lista" fastän jag tycker att det börjar bli lite tjatigt med alla vampyrer som dyker upp i var och varannan bok!

Jennie sa...

Yes, jag vet att det är väldigt mycket vampyrer, varulvar och annat. Vissa är riktigt bra andra, nja. Jag längtar själv efter en riktigt bra berättelse om kärlek utan att någon är omänsklig.

Livet på hertigeriksväg 14 sa...

Ja har precis börjat läsa din blogg Jennie och jag älskar den!
Jag kommer följa den och jag gillar alla dina böcker om vampyrer och varulvar och jag ska lägga några på av dem på min "att läsa lista", men jag undrar bara om du har läst "I häxjaktens skugga?"
Testa att läsa den.
//bokjuvelen

Emma sa...

Jättetack för tipset, jag älskade första boken och väntar på att del två ska bli ledig på biblioteket :)