onsdag 10 augusti 2011

Ångest


Förra inlägget jag gjorde handlade om en favoritförfattare och här kommer en till, Anne Cassidy. Jag har tidigare läst Besatt och En andra chans som båda var galet bra. Det var såklart hennes senaste också som heter Oskyldiga? och handlar om ett giganstiskt ödesdigert misstag.
Detta är en psykologisk thriller som är sjukt jobbig att läsa eftersom man hela tiden vill hoppa till sista sidan för att få veta hur det går. Men gör inte det, det är värt att vänta på upplösningen.
Huvudperson i boken är Alison, eller egentligen Daniel Feeny, killen som hon, Stephen, Jackson och Hannah räddade då han försökte begå självmord. Fast vad hjälpte det när Daniel några veckor senare försvinner för att fem dagar senare hittas död och de enda som vet vad som hänt är Alison, Jackson och Stephen. De lovar varandra att aldrig någonsin berätta för någon vad de vet, de måste lära sig att leva med det.
Men det går inte, två år senare lever de alla i Daniels skugga och det går inte en dag utan att de tänker på honom. Jackson som flyttade några veckor efter begravningen dyker plötsligt upp och berättar att han inte kan leva med hemligheten längre, han måste berätta. Men det innebär en del för de inblandade, fängelse, förakt, förlorade vänner och respekt. Vad har de för framtid om Jackson berättar, men å andra sidan vad har de för framtid om de inte gör det?
En riktig magsugare är det här och Alisons och de andras ångest känns starkt och levande. En väldigt, väldigt bra bok och jag är glad att jag har en bok kvar att läsa av Cassidy. Den heter Glöm mig inte och verkar grym!

ISBN 9789129676501


1 kommentar:

spabad sa...

tack för dessa boktips. Tänker gå och införskaffa boken nästa vecka. Låter som det kan bli en riktigt trevliig läsning