onsdag 3 augusti 2011

Lilla älskling

Johanna Nilsson är lite av en favorit för mig och när hon släpper en ny bok så vill jag dra ut på det lite extra, få gå och ha någonting att se fram emot. Lilla Darling kom redan i maj och nu kunde jag inte hålla mig längre, så igår hade vi det så mysigt, jag och Lilla Darling.
Bokens huvudperson går i 9:an och heter Jeremia men kallas för Jerry. Många tycker att han är lite konstig. Kanske för att han inte är som alla andra, han är ganska tyst av sig, han har egentligen bara en bästa vän och han målar svart runt sina ögon. En del tror att han är bög andra att han vill vara speciell, men Jerry målar sin svarta kajal för att det är så han känner sig. Han vill att det svarta på insidan ska synas.
Jerry har en hemlighet som han inte ens har berättat för Reza (bästa vännen) och det är att han är förälskad i Diana eller lilla Darling som han kallar henne. Han vet inte hur han ska närma sig henne och han dör lite varje gång hon är med någon annan. Vissa kallar henne för slampa och bimbo, men för Jerry är hon det finaste som finns. Han vet att det hon visar är en fasad och han vill komma bakom den, men hur?
Jerry och Rezas vänskap är också speciell, de är kompisar över gränsen villaområde-förort eller svennegäng-invandrargäng. På fritidsgården är stämningen inte bra och gängen bestämmer sig för att mötas och göra upp om vem som ska få vara på gården. Inte helt okomplicerat för Jerry och reza.
Lilla Darling är kanon och spänner över många ämnen, kristna föräldrar, jobbiga flickvänner och pojkvänner, gulliga småsyskon, gäng, riktiga kompisar och kärlek en stort K.Å, vad bra den var!

ISBN 9789129677324


Inga kommentarer: