fredag 9 september 2011

Fångad

Ojojoj, detta var riktigt spännande och överraskande bra. Några elever på skolan där jag jobbar tipsade mig om Fångad och sa att den var superspännande. De hade så klart rätt och jag hoppas att Lucy Christopher som skrivit boken snart kommer skriva mer.
Gemma är på väg hem från en resa och befinner sig på Bangkoks flygplats med sina föräldrar. Men efter ett bråk går Gemma argt ifrån sina föräldrar för att köpa kaffe. Där träffar hon en kille som bjuder henne på en kopp. Men det är inte en slump, killen har planerat att kidnappa henne i flera år.
Boken är skriven som ett brev från Gemma till Kidnapparen. Allt börjar med hur hon först ser honom i incheckningen, sedan på kaféet där han drogar henne för att ta med henne till Australiens ödemark. Han sopar igen deras spår effektivt. Gemma flög till Australien med falskt pass och med peruk på så ingen vet vart hon har tagit vägen.
I Australien är hon helt beroende av killen. Det enda hon ser är öken och hon vet inte alls var hon är. Men hon har bestämt sig för att rymma och det försöker hon gång på gång, fast hon nästan dör. Killen räddar henne alltid och hon börjar känna något mer än hat för honom. Hon vill inte men hon börjar tycka om honom.
Jättebra och spännande. En så kallad bladvändare som man absolut inte vill sluta läsa för allt i världen!

ISBN 9789129673272

2 kommentarer:

Olivia Lindroth i 6A sa...

Låter spännande! Ska prova den!
///Olivia Lindroth i 6A

Jennie sa...

Hej Olivia,

Så klart du ska prova den. Dessuom är det en slags deckare, en thriller.