måndag 5 december 2011

The Chronicles of Vladimir Tod

Jamen, detta var ju riktigt riktigt bra! Eight Grades Bites är första delen av fem i serien The Chronicles of Vladimir Tod och jag gillade den. Inte lik någon av de vampyrböcker jag läst hittills eftersom Vladimir är en ganska vanlig kille trots sitt vampyrskap.

Alltså Vladimir Tod är 13 år, han bor med Nelly som är en vän till familjen eftersom hans mamma och pappa dog under väldigt mystiska omständigheter för tre år sedan. Vladimir själv är halvvampyr eftersom hans mamma var vanlig människa och hans pappa vampyr. Vladimir känner inga andra vampyrer och tror kanske att det bara är han som finns kvar. Men det finns de som letar efter honom eftersom de tycker att han inte borde få finnas och att han ska ställas till svars för sin pappas brott. Det är nämligen så enligt vampyrkoden att vampyrer inte får beblanda sig med människor (mer än att äta dem) och defenitivt inte gifta sig och få barn med dem. Men detta är Vladimir ovetande om, han går i skolan, har en kompis som faktiskt vet att han är vampyr och är kär i en tjej som han tycker är alldeles för snygg och cool för honom.

Men allt ändrar sig en dag då de får en ny vikarie i skolan, han säger att han vet Vladimirs hemlighet. Dessutom en bra bokvideo och det så finns en snygg hemsida om man vill veta mer.

Jepp, mycket bra och lite nytt i vampyrträsket, tack Heather Brewer!
ISBN 9780525478119

Inga kommentarer: