tisdag 17 januari 2012

Mitt perfekta liv

Å, detta var faktiskt precis vad jag behövde. Mitt perfekta liv av Sarah Dessen var en liten karamell fylld med sånt man mår riktigt, riktigt bra av. Dessutom är boken fantastiskt snygg och bara det gör att man vill sluka den med hull och hår.

Det hela handlar om Macy, som ett år tidigare förlorat sin pappa riktigt tragiskt och alla vet att det var hon som hittade honom död. Hon bor med sin överarbetande mamma som bara vill att allt ska fortsätta som inget har hänt. Hennes storasyster har flyttat och Macy klamrar sig fast vid sin "perfekta" pojkvän Jason. Jason är skolans smartaste kille och ganska snygg dessutom. Macy tycker själv att hon varken är speciellt snygg eller smart. Därför är hon riktigt deppig när Jason ska åka iväg på ett hjärnläger (för smartingar) över sommaren. Själv ska hon ta över hans arbete på stadens bibliotek ihop med två tjejer som gillar Jason och ogillar henne, hur kul som helst.

Men när Macy försöker vara den perfekta dottern som aldrig klagar och den perfekta flickvännen, så börjar hon känna sig allt mindre levande. Speciellt när hon träffar Wes som jobbar på en cateringfirma som hennes mamma brukar anlita. Marcy börjar jobba där hon också, i smyg, för både mamman och jason förväntar sig att hon ska satsa på biblioteksjobbet.

Wes har en flickvän som är på ett behandlingshem och han väntar på att hon ska komma hem precis som Macy väntar på Jason. Men, men saker förändras...

Kanonbok!


ISBN 9789129677713 

Inga kommentarer: