onsdag 4 januari 2012

Mumiens blod

Mumiens blod (häftad)Ola Skogäng är killen bakom Mumiens blod en riktigt bra och spännande serie där detta är del ett av tre, hittills. Serien heter Theos ockulta kuriositeter och författaren har inspirerats av Shelly (Frankenstein), Stoker (Dracula), Shakespeare (Massor) och teckningsstilen av Hergé (Tintin).

Boken är en blandning av deckare, skräck och fantasy och den är underbar. Theo är en björn, fast han var en gång en människa. Han blev förvandlad av en egyptiskfarao och sedan dess har han försökt att bli förvandlad tillbaka igen. Under sina efterforskningar har han blivit expert på ockulta fenomen och därför hyrs han ofta in av polisen när de har fall som kanske inte är helt naturliga.

Denna historia tar sitt avstamp i ett verkligt ouppklarat fall kallat Atlasvampyren (det var en prostituerad kvinna som hittades död och tömd på blod. Polisens enda spår var en blodfläckad soppslev som hittades bakom kvinnans spis). Sedan börjar ett hejdundrandes äventyr som man defenitivt får mersmak av. Jag hoppas det kommer att bli minst lika många Theo böcker som Tintin och tänk, underbara tanke, om det kan bli en Theo film också.

Theos ockulta kuriositeter är hemskare än Tintin, bovarna är ondare och farligare, bilderna är lite mer suggestiva och blodiga...AND I LIKE IT!


ISBN 9789189632950


Inga kommentarer: