söndag 10 juni 2012

Hello Kitty

Hello Kitty måste dö (inbunden)
Ja, alltså denna lilla morbida histora tyckte jag verkligen om. En blandning av American Psysco (om en framgångsrik börskille som är en bestialisk mördare om natten) och Bridget Jones dagbok (roligt om kärlek, karriär och familj).
Ja, det blir oslagbart! 

Fiona Yu är en väluppfortrad kinesisk flicka som är född och uppvuxen i USA. Hon är välutbildad och framgångsrik, men bor fortfarande hemma hos sin mamma och pappa som håller hårt på de kinesiska värderingarna och traditionerna. Nu är Fiona 28 år och hennes föräldrar har bestämt sig för att hon ska gifta sig med en trevlig kinesisk pojke. Därför börjar hennes pappa fixa dejter åt henne som hon inte vill gå på.

Fiona är fortfarande oskuld men bestämmer sig för att bli av med den och familjens heder. Men hon märker att det inte är så lätt, så hon kontaktar dr. Killroy, specialist på mödomshinnor. Dr Killroy visar sig vara en gammal klasskompis och när hon väl blandat in honom börjar det hända grejer. Hennes dejter försvinner på mystiska sätt och personer i hennes närhet omkommer. Men blir Fiona rädd, nej då. På hennes skärmsläckare på datorn har hon ett egentillverkat bildspel av massmördare som Ted Bundy. Hon menar att massmördare är frihet och makt personifierad och hon fascineras av människor som är fria från rädsla, ånger och skuld. Som ni förstår kanske Fiona inte är helt som hon ska.

Samtidigt är boken rolig, bästa sortens svart och morbid humor. Kinesisk logik är dessutom kul, som när Fiona letar efter sina rakgrejer till armhålor och ben. Då har hennes mamma gömt dem eftersom om någon ser dem tror de att hon är hårig. Alltså har hon inga rak grejer, har hon inte någon generande hårväxt, okej?

Författaren Angela S. Choi är kinesisk-amerikanska och precis som sin huvudperson har hon läst juridik vid Yale, hoppas likheterna slutar där.

ISBN 9789173518239


Inga kommentarer: