måndag 10 september 2012

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn!

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (kartonnage)Å, detta kommer att bli en såå bra film och om rykterna  är sanna så kommer Tim Burton att regissera det hela. Vilket inte är ett dugg förvånande, boken känns som någonting han kunde ha hittat på alldeles själv. Men det är det inte, författaren heter Ransom Riggs och han ska ha hela äran för denna fantastiska skapelse.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn handlar om Jakob som är sisådär 19 år. När han var liten brukade hans farfar berätta fantastiska sagor för honom om barn som bodde på ett barnhem. De var inte som andra barn, bland annat var ett barn osynlig, en annan hade två munnar och någon var jättejättestark. De bodde på barnhemmet eftersom de var tvugna att gömma sig för hemska monster som var ute efter dem. Hans farfar visade bilder på barnen och som liten trodde Jakob på berättelserna. Men sen blev han större, började i skolan och sa till sin farfar att han kunde sluta berätta om barnen eftersom han var stor nu och inte trodde på sagor.

Men så en dag när Jakob är på jobbet ringer hans farfar, han låter utflippad, rädd och vill ha sin nyckel som sitt till hans vapenskåp. Jakob vet att hans pappa har tagit den eftersom hans farfar har betett sig en smula konstigt på senaste tiden. Jakob säger till sin farfar att han ska titta förbi sen. När Jakob kommer till sin farfars hus är det upp och nedvänt och blodspår leder ut ur huset. Han hittar sin farfar svårt skadad och döende i skogen bakom sitt hus. Dessutom ser Jakob någonting i skogen, han kan inte sätta ord på det, ett monster? Det sista hans farfar säger är: "Hitta fågeln. I loopen. På andra sidan den gamle mannens grav. Den tredje september 1940".

Riktigt bra, annorlunda och boken är full av bilder på de besynnerliga barnen och lite annat. Snygg är boken också, finns nog inget dåligt alls med den. LÄS! (och kolla på den lika snygga boktrailern).ISBN 9789129681352


2 kommentarer:

Anonym sa...

Själv tycker jag att boken är bra, men långt ifrån världens bästa bok.

Berättelsen känns konstruerad, som att man har lagt väldigt mycket tid på att tänka ut innehållet.
Det har man verkligen lyckats med, berättelsen är fantasifull och riktigt spännande.

Men det är ändå något som saknas. Kanske ligger det i språket, eller att man kunde gå djupare in i karaktärerna.

Men ändå, det är en bra bok.

Läs den!

Per

Jennie sa...


Jag skriver bara om böcker jag verkligen tycker om och OK, alla kanske inte är världens bästa, men de är alltid böcker som jag har tyckt mycket om.

Med böcker är det som så mycket annat, människor tycker olika. Men det är också en del i vad som gör böcker intressanta att prata om.