torsdag 4 oktober 2012

The Hunt

Hunt (e-bok)Yes, något att se framemot, alltså om du inte har läst The Hunt av Andrew Fukuda. Det var en sån där bok som man bara vill läsa klart. Tyvärr får man inte det eftersom detta är första boken i en triologi. Det såg jag först på sista sidan där det står Don´t miss the second book in the Hunt triology, The Prey, available Early 2013, snopet. Men å andra sidan har jag något att vänta på och typ 20 böcker i min att-läsa-hög, så jag överlever. Så vad var så fantastiskt med The Hunt?

Jo, tänk dig att människorna nästan är utrotade från jordens yta (lite som i I am legend) och det är vampyrer som har tagit över planeten. De är lagstiftare, poliser, lärare, elever och ja allt som människorna en gång var. I denna framtid lever en 17-årig kille, hans familj är dödade och hans enda chans att överleva är att försöka smälta in bland vampyrerna. Därför går han i skola varje dag, är med i simlaget (enda sporten en människa kan vara lika bra i som en vampyr) men håller sig för sig själv. Han måste hålla borta alla mänskliga egenskaper som att skratta, nysa, rynka på  näsan, kisa eller få gåshud. Varje morgon måste han raka sin kropp och försöka hålla borta doften av människa. Han har klarat sig länge, men vet att det bara är en tidsfråga innan han blir upptäckt.

Men så förändras allt, regeringen har bestämt att det ska hållas en officiell jakt på människor. I hemlighet har de fött upp ett antal människor som ett fåtal vampyrer kommer att få jaga och käka upp. Alla invånare i landet får var sitt lottnummer och gissa vem som vinner? Dessutom vinner en vampyrtjej som han kollat in, men absolut inte får närma sig. 

Spännande med många vändningar som man inte riktigt är med på!
ISBN 9781250005144

Inga kommentarer: