måndag 3 december 2012

Istället för att bara skrika


Istället för att bara skrika (inbunden)
Istället för att bara skrika av Elin Nilsson är en annorlunda deckare, annorlunda på ett bra sätt då. Det är Elin Nilssons första bok och det lär inte vara hennes sista.

Det börjar med att Andrea öppnar ett av sin mammas brev som kommit med posten. Det är bara hennes mammas namn som står skrivet med bläck på utsidan så Andrea blir nyfiken och öppnar det. Hon läser det och fattar ingenting, det är ett hotbrev.
Du vet lika bra som jag att Hasses pengar borde gått till mig när han dog. Vi hade en överenskommelse. Jag kräver att få 750000 kronor, senast den 25: november. Om överenskommelsen inte följs kommer det att få konsekvenser. Du förstår säkert vilka /B E

Så står det i brevet och Andrea bestämmer sig för att inte visa det för sin mamma, i allafall inte med en gång. Hasse var hennes pappa och om honom har hennes mamma inte pratat så mycket om. Han dog när hon och hennes storasyster Sandra var ganska små. Hon vet dessutom att om hon visar sin mamma brevet så kommer hon aldrig att få veta sanningen.

Så Andrea bestämmer sig för att börja forska i det själv. Hon tar hjälp av sin kompis Molly och övertygar henne om att detta kan bli deras skolprojekt som de ändå måste göra. Hon säger inte hela sanningen utan menar att de kan forska om gamla brott kanske. För Andrea har upptäck att hennes pappa försvann samma år som ett omtalad kidnappningsfall uppklarades. Kanske hade han med det att göra? Och varför har hennes mamma massvis med pengar på sitt konto? Något hon aldrig visat eller berättat för Andrea under de 16 år hon varit i livet.

ISBN 9789150113679


Inga kommentarer: