onsdag 28 november 2012

The Host/Genom dina ögon som film!

Jag blev helt såld på Stephenie Meyers bok The Host eller Genom dina ögon som den heter på svenska och nu kommer snart filmen! Eller snart och snart, den kommer i mars nästa år, rätt snart eller hur? Den verkar bra, riktigt bra.Så här tyckte jag om boken när jag precis läst den:

Idag är jag trött, så trött. Jag började läsa Stephanie Meyers science fiction historia "The Host" i går kväll. Jag kunde inte sluta läsa. Jag tänkte hela tiden, bara ett kapitel till. Klockan blev massor innan jag tvingade mig själv att stänga boken och försöka sova. Jag har aldrig gillat science fiction särskilt mycket (med vissa undantag som Olivecronas Vren-serie) och väntade mig därför inte denna upplevelse. Jag hoppas verkligen att den kommer att översättas till svenska så att alla kan få läsa denna supersmarta berättelse.
Boken utspelar sig här på jorden som har blivit invarderad av själar (souls aka aliens). De tar över människornas kroppar och lever våra liv. Men det finns några människor som fortfarande är mänskliga som lever gömda. Melanie är en av dessa, men hon blir tillfångatagen och en själ blir placerad i hennes kropp. Själen heter Wanderer och hon försöker ta över Melanies kropp och sinne. Men det går inte, Melanie vägrar att ge sig av. Istället fyller hon Wanderer med bilder och minnen på mannen hon älskar. Detta gör att även Wanderer blir förälskad i en man hon aldrig träffat och hon slits mellan en önskan att tysta Melanie för alltid och att låta henne leda henne till Mannen.

Jag skulle kunna snöa in på denna bok hur länge som helst om hur själarna fungerar, varför de är här, att de verkligen blir mänskliga (fast den gamla personen dör) och får våra känslor och så vidare. Boken låter kanske helt galen men det är toppen och tokspännande.

ISBN 9789132157080


Inga kommentarer: