lördag 12 januari 2013

CITY OF BONES


Ja, City of bones är första delen i Mortal instumentsserien av Cassandra Clare. Jag såg att boken har blivit film och ville så klart läsa den innan jag ser filmen (det är en regel som jag har) och jag gillade den, mycket.
Jag gillar böcker som börjar med en gång och det gör City of Bones. Clary Fray, 16 år, är ute och festar med sin kompis Simon på en klubb som de brukar gå till. Clary älskar att dansa och Sinom hänger mest med för att vara med Clary. Men Clary ser något konstigt, en kille som hon spanat på följer (tyvärr) med en tjej in i ett förråd (eller hångelrum). Det konstiga är att två killar följer efter dem och en av dem har en stoor kniv. Clary följer efter och blir vittne till ett mord. Men det är inget vanligt mord, killen som blev dödad var en demon och mördarna är shadowhunters, demondödare. Jägarna menar att hon inte borde kunna se dem eftersom de är dolda för människor, men Clary ser dem tydligt.

Dagen efter får Clary utegångsförbud eftersom hon kom tokmycket försent hem, dessutom berättar hennes mamma att de ska på en låång semester eftersom Clary beter sig som hon gör. Clary blir sur och sticker för att träffa Simon på ett café. Men på caféet dyker en av jägarna upp igen, samtidigt ringer Clarys mamma och säger att hon absolut inte får komma hem. Clary hör kraschar, skrik och dunsar sedan är telefonen tyst. Hon rusar hem, följd av Jace, som demonjägaren heter. I henne och hennes mammas lägehet är allt kaos, mamman är borta och kvar är en giftig demon. Vem vill kidnappa hennes mamma? Varför kan Clary se sådant som hon inte borde?

Ja, skitspännande från första till sista sidan. Som sagt detta är första boken och hittills har det kommit fem böcker i serien.   ISBN 9781406307627


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag började läsa boken tidigare idag (trots att jag redan läser en annan bok) och den verkar så himla bra, jag måste läsa den innan filmen!