tisdag 9 april 2013

Beautiful creatures


Beautiful Creatures D.1 : mörka drömmar, livsfarlig kärlek (inbunden)

Ja, här kommer ännu en hederlig gammal dark/paranormal romance bok. Vem kan motstå en så här snygg bok med texten, Mörka drömmar, livsfarlig kärlek, inte jag iallafall. Boken har blivit en dunder succé och är såld till 35 länder, dessutom har den blivit film och ganska nyligen visats på svenska biografer. Jag har inte sett filmen eftersom jag ville läsa boken först, men nu är jag sugen på att se den. Den släpps den 31 maj på dvd.

Det handlar om en liten sydstatsort, Gatlin, där inget någonsin händer. Allt är ganska sömnigt och tråkigt och Ethan bara längtar till att få flytta ifrån staden. Han har två år kvar sedan är han färdig och kan flytta iväg till college. Skolan ska börja efter sommaren och Ethan tror att allt kommer bli som vanligt, samma kompisar, samma tjejer, samma, samma allt. Men så blir det inte riktigt, det har börjat en ny tjej i skolan, Lena. När Ethan ser henne blir han med en gång intresserad. Han har haft skumma drömmar det senaste och på något sätt fattar han att de har med Lena att göra. Hon känner det samma och snart är de indragna i både kärlek och livsfara.

Lena är en besvärjare, typ häxa, och på hennes 16:e födelsedag bestäms det om hon blir god eller ond, ljus eller mörk. Lena tror att hon kommer att bli mörk, det är inget hon kan bestämma, tror hon. Men när hon och Ethan får visioner med hjälp av en gammal medaljong börjar de fatta att allt kanske inte behöver vara kört.

I skolan är det ingen som gillar Lena. Hon klär sig annorlunda och är släkt med Macon Ravenwood, ortens wierdo, som hon dessutom bor ihop med. Sen är hon inte född i Gatlin och då räknas man inte riktigt. Sen att Lena lyckas få ett fönster i klassrummet att explodera, det hjälper inte hennes popularitet. Till och med föräldrarna vill att hon ska byta skola.

Dessutom har Ethans pappa blivit mer eller mindre tokig. Ethans mamma dog i en bilolycka för ett år sedan och sedan dess blir pappan skummare och skummare. Det är tur att de har en hushållerska, Amma, som fixar och donar och tar hand om dem, framför allt Ethan.

Så spännande! Mycket kärlek, ondska, magi och mörka dolda hemligheter, en kanon bok!


ISBN 9789155258986


Inga kommentarer: