torsdag 4 april 2013

Berättelser från Engelsfors


Berättelser från Engelsfors (häftad)
För alla er som går och längtar efter tredje delen i Engelsfors-triologin, här är ljuset i tunneln, grädden på moset, löken på laxen...ja ni fattar. Del tre, Nyckeln, kommer ut i höst men nu finns i alla fall den fantastiska serien Berättelser från Engelsfors, som förutom att vara skitsnygg är riktigt, riktigt bra.

Boken innehåller 8 berättelser om de sju utvlanda, från tiden innan Cirklen till tiden efter Eld. En berättelse handlar om Gustav och Rebecka, en om Elias på besök hos kurator/psykolog, en om Ida på vårbalen i nian som redan då är kär i Gustav och vår guide genom hela boken är Mona Månstråle.

Det är Lina Neidestam (stoor favorit hos mig), Karl Johansson och Kim W. Andersson som är tecknarna bakom serien och de har jobbat ihop med Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg som skrivit böckerna.

Jag är rädd att ta i förmycket, men jag gillade verkligen serien tokmycket, tycker teckarna har fångat karaktäterna i böckerna och jag vill ha fler berättelser från Engelsfors! Gärna nu, på en gång.

OBS OBS! HAR DU INTE LÄST BÖCKERNA GÖR DET FÖRST! Annars är risken stor att du
1. Inte fattar ett enda dugg och tycker at det är skit.
2. Att du får veta sådant du verkligen inte vill veta om du tänkt läsa böckerna.
3. blir riktigt besviken.

+ kolla den finfina trailern.
 ISBN 9789129685770


Inga kommentarer: