torsdag 11 juni 2015

Lyssna på mig!

En bok om hip hop läser man inte varje dag :)

Minna älskar musik, framför allt hip hop. Hon lyssnar från att hon vaknar tills hon går och lägger sig. När mamma träffar sin nya töntige kille och börjar ta hem honom mer och mer, blir musiken Minnas sätt att slippa verkligheten en stund. Hon och bästisen Jossan hänger i skolans musiksal och repar till en spelning som ska bli deras första. Nervöst värre.

I dagboksform berättar Minna om sin vardag, som är en berg-och-dal-bana av känslor och händelser.  Dagboksformen gör att man lär känna Minna väl, och som läsare kan man känna igen sig i hur underbart allt kan vara en dag och hur nattsvart det kan kännas dagen efter. Det är också en historia om att hitta sig själv och stå upp för det man vill göra. Texten är luftig och lättläst och passar dig från 12 år och uppåt.

Minna dricker mycket varm choklad med vispgrädde och äter ostfrallor. Man blir riktigt jättesugen på det när man läser boken. Så ett tips är att fixa choklad och fralla innan du kryper upp i soffan och läser Lyssna på mig! av Martin Jonols.

ISBN: 9789175431116

Inga kommentarer: