onsdag 10 juni 2015

Outpost

Outpost av Ann Aguirre är andra delen om Spadertvå och fortsättningen på Enklav. Hur spännande som helst! Boken höll mig vaken till klockan tre och var galet spännande. Jag var bara tvungen till att veta hur det skulle gå. Nu ska jag börja på bok tre, Horde. Bok ett, finns på svenska, men del två och tre får jag läsa på engelska. Vill man inte det är det bara att vänta, de ska översättas till svenska.

När man läser böckerna på engelska heter Spadertvå Deuce (ett coolare namn tycker jag) och Tålig heter Fade. De har hittat ett ställe att slå sig ner tillsammans med Stalker och Tegan (som de träffade när de lämnat underjorden och enklaven). Salvation heter stället de har kommit till och där har människor byggt barrikader för att hålla missfostren borta. Det är en liten stad och de får bo i fosterfamiljer om de följer reglerna.

Det är svårt för Spadertvå, helt plötsligt är hon ingen jägarinna längre. Hon och de andra ses som barn och måste gå i skolan. Spadertvå måste bete sig som en flicka lära sig laga mat, sy och ha klänning. Hon hatar det. Dessutom verkar Tålig inte längre intresserad av henne, han ser henne knappast. Han och Tegan verkar gilla Salvation och får snabbt vänner. Det får inte Spadertvå och Stalker, de pratar om att försöka lämna stället. Dessutom visar Stalker tydligt att han gillar henne väldigt mycket mer än som vän. Men Spadertvå gillar fortfarande Tålig.

Men det dyker upp en chans. När Salvation människorna ska odla grödor gör de det utanför barrikaderna och då behöver odlarna skydd. Detta kan Spadertvå och Stalker och de tänker bli en del av vaktstyrkan som skyddar odlarna från monstren. Men Spadertvå är bara en flicka och måste först bevisa vad hon kan. Dessutom misstänker både hon och Stalker att missfortren börjar bli smarta, men ingen tror dem.

 
ISBN 9780312650094Inga kommentarer: