onsdag 21 oktober 2015

Bårhuset

Noveller - I like. Bårhuset av Douglas Foley innehåller tio korta och lite märkliga berättelser. Med märkliga menar jag absurda, oväntade, overkliga och heeelt.....underbara. Jag tycker om när författare tar sig friheter med vår verklighet och vad som får finnas där. Foleys berättelser är inga fantasy- eller skräckberättelser, men de snuddar vid att vara det.  

Foley har bl.a. skrivit böckerna om Habib och Shoo bre, men detta är något helt annat. I en av novellerna träffar Oliver sin drömtjej, men det är något speciellt med henne. När de har sex vill hon aldrig ta av sig tröjan och Oliver ser att det liksom är tre utbuktningar på hennes bröst. Har hon tre tuttar och i så fall varför vill hon inte visa honom det? Han skulle älska henne vad det än är, det är han säker på. Så när han råkar ta hennes liv blir inget som förr.

I en annan novell ska Caroline äntligen få träffa den underbare kille som hon träffat på nätet. Han sa från början att han var 18 år, fast han egentligen var 25 år. Han sa att han var rädd att Caroline inte skulle prata med honom om hon visste att han var så gammal. Men Caroline tycker det är strunt samma och nu äntligen ska de träffas. Det hon inte vet är att han är ännu äldre, hans lägenhet är riggad med handbojor och filmkameror. I en gammal sommarstuga har han dessutom fixat så att hon ska kunna stanna hos honom länge, länge.  

Udda, märkligt och jättebra!

ISBN 9789187769368

Inga kommentarer: