tisdag 16 augusti 2016

Ljug för mig

Becca Fitzpatrick är riktigt bra på att skriva tokspännande böcker. Så spännande att du glömmer äta, sova och då och då att andas. Ljug för mig, ja tack!

När Stella blir vittne till mordet av en ökänd mafioso måste hon gå under jord. Polisen fixar en ny hemlig identitet för att ingen ska hitta henne och döda henne innan hon hinner vittna i rättegången mot elakingen. Stella måste lämna sitt hem, sina vänner och sin pojkvän Reed. Boken börjar med att Reed och Stella tar avsked av varandra och Reed lovar att han ska komma på något sätt att hitta henne så de kan vara tillsammans igen. Sedan skickas Stella iväg åt sitt håll och Reed åt ett annat håll eftersom han också var närvarande vid mordet och känner Stella.

Stella hamnar långt ut i ingenstans på landet hos en pensionerad poliskvinna. Hon ska föreställa kvinnans fosterbarn och Stella hatar allt med hela situationen. Men hon fyller 18 år till hösten och då tänker hon göra som hon vill. Stella är avig, förbannad och vill mest av allt bara dö eller att Reed ska komma och rädda henne.

Men redan dagen efter hon kommit till landet Ingenstans träffar hon Chet, han väcker henne 5:00 när han klipper gräset utanför fosterhemmet. Han råkar vara en supersnygg och trevlig kille och Stella känner sig direkt dragen till honom. Men hon har ju Reed och ingen får veta vem hon egentligen är.

Fast vi som läser börjar fatta att det är något lurt med allt, med mordet, hennes mammas missbruk, maffiakillen och Reed. Dessutom finns det läskiga och slemmiga typer på landet också, någon som till och med känner igen Stella. 

Ljug för mig är en spännande bladvändare och nagelbitare! Hennes förra bok Black Ice är också en kanonbok, bara så ni vet.

ISBN 9789132167492

Inga kommentarer: