måndag 3 april 2017

Wink, Poppy, Midnight

Vissa böcker har något magiskt över sig, man blir liksom bara helt förtrollad. Wink, Poppy, Midnight av April Genevieve Tucholke (imponerande namn) är en sådan bok. Öppna den och magins trådar binder fast dig så du inte kan sluta läsa. Den har det drömska och lite sagoliknande som Olyckornas tid också har. Jag tyckte så mycket om Tucholkes bok och hoppas verkligen att den blir läst av många. Vacker utsida, vackert språk och en sällsam saga som utspelas under ett par sommarveckor.

Wink, i boken, säger att en berättelse behöver en hjälte, en skurk och en lögnare. Dessutom handlar de riktigt bra berättelserna om hämnd, rättvisa och kärlek. Detta finns i Wink, Poppy, Midnight, frågan är bara vem som är vem?

Midnight har varit förälskad i Poppy sedan de var små. Han har talat om det för henne massor av gånger, men hon avvisar honom alltid och skrattar åt hans försök. Ändå kommer hon till honom på natten, men försvinner snabbt på morgonen som om inget hade hänt.

Poppy är den vackra och ouppnåeliga. De flesta killar är kära i henne, hon är drottningen som kan bestämma över allt och alla. Men det finns en kille hon inte kan få och honom är hon hopplöst förälskad i. Men han har sett igenom hennes vackra yta och talat om för henne vad han tycker om hennes inre, att det är fult och elakt. Poppy håller med, det är så det är.  

Wink är sagoberättaren, som ser berättelser i vardagen och hon bestämmer att Midnight ska vara hennes berättelses hjälte. Hon är en av alla dem som Poppy har mobbat och Wink vill bryta Poppys makt över Midnight och få ett lyckligt slut.

Wink, Poppy och Midnight berättar historien tillsammans i egna kapitel och det blir en så bra och fin berättelse. Men absolut inte bara fin, för inga sagor är riktigt bra om det inte händer något fruktansvärt.


Inga kommentarer: