måndag 22 januari 2018

Grymheten

Jädrar i min lilla låda vad det blev åka av i Scott Bergstroms  bok Grymheten. En riktigt stenhård actionbok som får mig att tänka på Bond, Nikita, Coq Rouge och andra våldsamma spionhistorier.

Gwendolyn är i bokens början en ganska vanlig sjuttonåring som bor med sin pappa i New York. Hon är visserligen supersmart och pratar en massa olika språk eftersom hennes pappa jobbar som diplomat och de flyttat runt i världen och bott i olika länder.

En dag får Gwen veta att pappan blivit kidnappad under en tjänsteresa. CIA tar sig an fallet, men allt eftersom veckorna går förstår Gwen att de inte kommer att hitta honom. Hon får dessutom veta att han inte jobbat som diplomat utan som något helt annat. Snart visar det sig att deras granne och bästa vän jobbat i ett annat lands underrättelsetjänst och han vill hjälpa Gwen. Den enda ledtråd hon har leder till Paris och till personer som kan hjälpa henne. Där får hon lära sig att slåss och får en ny identitet som tar henne vidare till Berlin och till Prag. Hon möter en ny brutal värld av droger, våld, människo- och vapenhandel. Gwen förstår att om hon vill hitta sin pappa måste hon bli lika grym som männen hon möter och de som har tagit hennes far.

Inga kommentarer: