onsdag 7 februari 2018

Battle

Battle av Maja Lunde är en bok om vad som händer när tillvaron förändras i ett slag, om vilka som är dina vänner och vad som är viktigt på riktigt.

Amalie har allt, utseende, pengar och talang. Hon går på ett fint gymnasium med inriktning på dans, precis som sin mamma också gjort. Hon har en snygg och rik pojkvän (mest för att hon ska ha en), snygga och rika vänner och ett viktigt nöje i att shoppa. Hon ställer höga krav på sig själv och känner dem från sin omgivning också.

Men så en kväll kommer kronofogdemyndigheten och knackar på dörren. Amalies pappa har jätteskulder som han inte kan lösa och kronofogdemänniskorna ger dem en timma till att packa en liten väska, sen ska de ut från sitt lyxiga hus med pool och extra allt. Fösta natten sover de på hotell och Amalies pappa säger att allt bara är ett missförstånd. Men hon förstår snart att detta är inget som kommer att gå över. Det går en dag och sedan meddelar pappan att han skaffat en lägenhet åt dem. Amalie tänker att det är något fint och mitt i city, men nej. Den nya lägenheten ligger i en förort med riktigt dåligt rykte.

Så bor plötsligt Amelie i en liten lägenhet, sover på en madrass på golvet och de har inga pengar. Hon säger inget till fina kompisar och pojkvän, utan låtsas som ingenting. Men hon är livrädd för vad som ska hända nu, vad som händer när alla får veta, vad händer med hennes pappa och med deras liv.

Men det är på gården utanför sin lägenhet som hon ser Mikael för första gången. Han är helt fantastisk på att dansa och hon blir helt förtrollad.

Finfin bok med stor mysfaktor.

  

Inga kommentarer: