lördag 7 april 2018

Det handlar om oss

Är du sugen på en riktigt fin bok om kärlek, vänskap och lust då är Det handlar om oss av Åsa Ringdahl helt perfekt. Jag som har överdoserat fantasy och dystopier tyckte det var skönt med en bok med enbart människor med verkliga problem i denna världen. Dessutom är boken precis så varm och mysig som den ser ut.

Boken har två röster som turas om att berätta för oss vad som händer. Den ena är Malin som precis flyttat till Östersund för att avsluta gymnasiet och för att kunna fortsätta träna och tävla med sin häst i dressyr. Hon har dessutom lämnat ett riktigt risigt förhållande med en elak hockeykille vars namn inte får nämnas längre.

Den andra berättaren är Johan som är skitsnygg, populär och verkar kunna få vilken tjej han än skulle välja. Han spelar hockey och är ett av klubbens framtidshopp med sikte på SHL. Han hatar hästtjejer, hästar är tråkiga och luktar illa. Men mest hatar han dem eftersom hans pappa lämnat familjen för just en hästtjej.

Men när skolan börjar efter sommarlovet och Johan och Malin får syn på varandra i korridoren hakar deras blickar liksom fast i varandra. Båda blir nog blixtförälskade, men ingen vågar erkänna det. Johan tänker satsa på hockeyn och har inte tid med tjejer. Definitivt ingen tid för hästtjejer. Malin får höra massa berättelser om Johan, att han tar en ny tjej efter varje match, att han aldrig är ihop med någon, att han är ett riktigt svin och allt det stämmer med det hon vet av erfarenhet om hockeykillar.

Men ändå, när de träffas och pratar med varandra så finns där något som gör att de dras till varandra. Ett annat men är att det finns ganska många som inte vill att de ska bli ihop bl.a. Tessan som Johan varit med tidigare och hennes arme av vänner, kompisen Lukas som vill att Johan ska vara en kille som inte är ihop precis som han själv och Emma (Malins bästis) som är Lukas syster och som verkar hata Johan extra mycket (man undrar varför).


ISBN 9789176970577

Inga kommentarer: