tisdag 26 juni 2018

Freak

 
Ja, du Karina Berg Johansson, Freak var riktigt spännande och ganska mycket blod hann flyta i Härnösand på bokens 314 sidor.
Dessutom så har boken fått ett ganska öppet slut, kan man kanske hoppas på en fortsättning?

Och bara kolla bokens omslag, riktigt snyggt. Tänk dig att gå in i den korridoren ensam en kväll. Boken börjar med blod från sida ett, utsidan håller vad den lovar. Rakel vaknar upp i en park och minns inte riktigt vad som har hänt. Hennes kläder är sönderrivna, hon har rivsår och blod överallt. Rakel tar sig till sin bästa vän, Agnes, som hon övertygar att inte ringa polisen. Rakel säger att någon överföll henne i parken och det är delvis sant. Det hon inte berättar är att hon hade bestämt träff med sin lärare som hon inlett ett förhållande med. Det Rakel inte vet är att Daniel, den nya killen i klassen såg henne klättra ut ur sitt sovrumsfönster och att han följde efter henne (eftersom han ville få tillfälle att prata med Rakel som han är intresserad av). Men när Daniel såg vem hon mötte gick han från parken, på vägen därifrån hittar han en plånbok som han plockar på sig.

Dagen efter sprids ett rykte i skolan, en lärare har hittats död i parken och polisen letar vittnen. Rakel minns inte om hon har dödat honom eller vem det var som gjorde det. Hon har en känsla av att någon annan var där. Daniel har den mördade lärarens plånbok och en stökigt bakgrund, så han blir snabbt intressant för polisen att prata med. När Daniel berättar för Rakel att han såg henne så tror hon att han räddat henne och de slår sig ihop för att fundera ut steg två, gå till polisen eller vad?

Nu är det dessutom så att något verkar ha hänt Rakel under överfallet. Hennes sår från kvällen läks ovanligt fort, hennes lukt och syn verkar bli bättre. Hon tror kanske att berättelsen om en "varelse" i trakten kan vara sann och om det är sant vad håller på att hända med henne?


Plus, Grattis till Världens bästa bok! Igår blev bloggen 10 år gammal, HURRA! 504 inlägg är gjorda under åren som gått och jag hoppas det blir minst lika många år och inlägg framöver. 

   
ISBN 789132205323

 


   

Inga kommentarer: