måndag 23 mars 2020

Warcross

Warcross är skriven av Marie Lu som har skapat Legend-serien (som blivit jättepopulär och såld till 26 länder). Precis som Legend är Warcross en framtidsskildring, men inte lika dyster och dystopisk. Boken utspelar sig i en nära framtid där alla spelar dataspelet Warcross. Det är mer än ett dataspel, det är något alla gör och som alla bryr sig om.

Huvudperson är Emika Chen, en tjej som livet varit ganska tuff mot. I bokens början är hon och hennes rumskompis på väg att bli vräkta från sin lägenhet eftersom de inte kan betala hyran. Då bestämmer sig Emika för att försöka få tag i en värdefull artefakt genom att hacka sig in i öppningsspelet för Warcross-mästerskapet och sno åt sig den. Det går sådär, hon blir upptäckt och tänker att polisen kommer att komma för att hämta henne. Så blir det inte.

Hideo Tanaka skapade Warcross när han var 13 år och nu 11 år senare är han mångmiljardär och styr över ett affärsimperium. När Emika hackar sig in under invigningen gör hon något som nästan är omöjligt, eftersom Warcross är skyddat av hur många brandväggar och säkerhetssystem som helst. Det i sin tur gör att Tanaka vill erbjuda henne ett jobb och därför låter han hämta henne till Tokyo. Tanaka och Warcross har nämligen ett problem. Det finns en annan hacker som kallar sig Zero som verkar vilja förstöra Warcross. Emika får i uppdrag att ta reda på vem det är och vad han är ute efter.

Emika tackar så klart ja till jobbet eftersom hon behöver pengarna och för att Hideo är något av hennes hjälte. Dessutom tycker hon att han är rätt snygg och intressant på alla vis.

Gillade du Divergent eller kanske Maze Runner, då kan detta vara något för dig. Spännande action och så klart lite romantik.Inga kommentarer: