torsdag 12 december 2013

Pojkarna...och flickorna

PojkarnaTre tjejer, alla väldigt olika, blir vänner redan som små och fortsätter att vara det även när de är 14 år. Bella älskar sin trädgård, Momo syr och skapar och Kim är vår berättare i boken. Det är också Kim som blir mest drabbad av det som händer tjejerna.

Ja, de är fjorton år och får stå ut med mycket i skolan, speciellt från killarna. De kränker dem både psykiskt och fysiskt, men de står ut med det för det är så det ska vara eller?

Men av en slump får Bella tag i en ovanlig blomma, hon brukar beställa exotiska blommor till sitt växthus. Men detta är en blomma som hon aldrig sett eller hört talas om. Den växer snabbt och hon märker att det finns nektar i den. En kväll tar tjejerna var sin droppe i sitt te och förvandlas till killar.

Det är bara på nätterna de förvandlas och kan ge sig ut på stan som killar. De märker att deras kill-jag inte möts av samma blickar och attityder som deras tjej-jag. Kim blir helt förtrollad och vill helst vara kille föralltid, speciellt när hon träffar Tony. Han är farlig och tar med Kill-Kim på inbrott, bilstölder och galenskaper. Kim blir förälskad, men förstår att som tjej är hon inte intressant för Tony. Och som kille är hon hans kumpan inget annat.

Überspännande och bra bok som sätter igång hjärnan och hjärtat!


ISBN 9789163868665

Inga kommentarer: