måndag 25 augusti 2008

Mer Science fiction som är riktigt bra!

Nu har jag återhämtat mig från "The Host"-upplevelsen. En gång till bara....ÅÅÅ så bra den var! Men jag kom på en bok till i genren som är tokbra, nämligen "Ful" av Scott Westerfeld. Det är en riktigt intelligent framtidsskilldring med action, kärlek och en lagom dos våldsamheter.

Det hela handlar om Tally som bor i en värld där alla är otroligt snygga och det som är vanligt är fult. Tally längtar efter sin 16 årsdag för då ska även hon bli snygg. Alla opereras nämligen när de fyller 16 och då får man flytta till stadens centrum där alla är snygga och det enda man behöver göra är att festa och ha kul. Tallys pojkvän har redan blivit snygg, så hon längtar extremt mycket. Men så träffar hon Shay som inte vill göra operationen. Shay förstår inte varför alla måste opereras och hon har hört talas om människor som lever ett annat liv. Därför rymmer hon ut i vildmarken för att hitta dessa människor. Men Tally ska operera sig. Tror hon ja, för myndigheterna ger Tally ett ultimatum, för att få sin operation måste hon hitta Shay och föra henne tillbaka. Så Tally ger sig ut för att hitta Shay efter de vaga angivelser som hon fått av henne och lyckas. Men när hon väl är där inser hon att människorna där lever ett verkligt liv och att hon kanske inte kan förråda Shay och de nya vännerna hon faktiskt vinner, bara för att bli snygg.

"Ful" är första delen i en triologi, andra delen heter "Ful eller Snygg" och kommer ut i Januari 2009. Tredje delen heter "specials" (vet inte svenska titlen än) och kommer ut i december 2009. Westerfeld är författare till "parasit" som jag har tipsat tidigare och jag hoppas på många fler av hans böcker snart.

Japp, galet bra, bara att gå till biblioteket bums!!

ISBN 9789163855993

Inga kommentarer: