måndag 22 september 2008

Ännu en sömnlös natt!

I går hade jag bestämt mig för att lägga mig tidigt och bara läsa lite för jag var ganska trött och förkyld. Jag tog med mig en bok från bokhögen med den fantastiska titlen "Punkindustriell hårdrockare med attityd" av Louse Halvardsson. Jag började läsa och huxflux var klockan 01:30, boken var slut och jag var lycklig. Å, vilken bra bok! Som Linas kvällsbok med lite mer attityd, djup och känsla.


Det hela handlar om Amanda som börjar i 1:an på gymnasiet. Hon är ingen sporttjej, ingen hästtjej, ingen innetjej, ingen mestjej och ja, vad är hon? Hon känner att hon glidit ifrån sina gamla kompisar och söker efter något nytt. Dessutom tror Amanda att gymnasiet är ett ställe där man kan börja om, bli den man vill. Hon är okysst, oskuld och ett hardcore fan av Guns n Roses, men annars är hon osäker på vem hon är.

Amanda har en kompis som heter Kim som är sisådär 20 år. Hon är Amandas guide in i hennes "nya liv". Kim färgar hennes hår svart, ger henne skivor med Backyard Babies, Ramones och Velvet underground. Kim lär henne dricka sprit och festa. Amanda lär också känna Marie som går i hennes nya klass, hon är en "rockbrud" med svarta kläder, massor av kajal och hon känner dessutom Danny Demon. Han är Amandas sexdröm, dessutom sångare i ett rockband.

Här börjar historien om Amanda och boken slutar när hon går på studentbalen i en brudklänning som ser precis ut som den tjejen har i november rain-videon (Guns n Roses). Hon är inte längre okysst, oskuld, men gillar fortfarande Guns n Roses.

Kanonbok för alla! Bara att läsa nu med det samma!

3 kommentarer:

Skrivarläger sa...

Grymmaste boken!!!

Dessutom fick hon Slangbellan (fint och glassigt pris) för den...

/P

Jennie sa...

Japp, den förtjänar alla priser som finns! OS-guld i sträckläsningspotential kanske?!

kanel sa...

Och snart kommer den som En Bok För Alla!
TACK för din fina blogg - du skriver så härligt så jag undrar när din egen ungdomsroman kommer ....

Lena Kjersén Edman
som förstås också hoppas at du tipsar läsande ungdomar om "Fantasy & Reality"