måndag 27 oktober 2008

Gangsterbröder

Nigel Hinton har skrivit en fruktansvärt bra historia om kärlek, våld och svartsjuka. Boken är utgiven av Argasso som brukar leverera snabblästa böcker med mycket innehåll. Givetvis är Gangsterbröder just en sådan bok.

Perry, Toddie och Marco är gamla kompisar. Framförallt är det Toddie och Marco som är polare. Perry är mest någon som får hänga med och han är svartsjuk på Toddie och Marcos vänskap. Killarna träffades när de gick i skolan och redan då var Toddie den hårdaste och tuffaste killen i klassen. Marco var en föräldralös plugghäst, som fick stryk tills Toddie stoppade det. Han tog hand om Marco och de blev kompisar. Marco hjälpe Toddie med läxorna och Toddie gav Marco beskydd för att han verkligen gillade honom.
När de blev äldre började Toddie sälja droger och Perry hjälpte honom med det, Marco hölls utanför. Toddie ville inte att han skulle hålla på med det. När Toddie och Perry börjat tjäna riktigt mycket på sina affärer köpte Toddie ett hus och startade en laglig affärsrörelse som Marco fick ta hand om. Allt gick bra tills Perry träffade Lady och blev tok-kär.

Perry älskade henne mer än allt på jorden. Men Toddie tog Lady ifrån honom och gjorde henne beroende av heroin. Perry beslutar sig för att hämnas och ta allt som betyder något för Toddie, även Marco.

Spännande bok med luftig text och massor av innehåll. Jag är så glad att Argasso förlag finns! De är så bra på snabblästa och bra berättelser. Så egentligen rekommenderar jag ett helt förlag och inte bara en bok.

Inga kommentarer: