måndag 20 oktober 2008

Jag såg honom först

Jag såg honom först av Eva Susso är en riktigt skön feelgood-bok. Den handlar om Diana och hennes kompisar Maja och Nisse. Det handlar så klart också om Han med stort H.
Diana råkar vara den som ser Edgar Flemming först och blir störtkär. Det blir hennes kompisar också, fast Diana tycker att han borde vara hennes. Tjejerna brukar träffas en gång i veckan på "Bjällbys spa", det är deras egen klubb som de har hemma hos Nisse. Hennes föräldrar har en spaavdelning i källaren. Där brukar de göra goda drinkar, ansiktsmasker och bada i poolen. De brukar berätta allt för varandra. Men ingen kan prata om Edgar för då blir alla sura och vill ha honom för sig själva.

Men Maja är ihop med Kelly och borde inte intressera sig för Edgar. Nisse borde bli ihop med Hugo och då kan Diana få Edgar. Det tycker hon iallafall.

Serien heter Hemligheter och pinsamheter och "Jag såg honom först" är bok ett. Det kommer två till "Vem bryr sig" (utkommer januari 2009) och "Bara vänner, typ"(utkommer juni 2009). Böckerna handlar om tjejerna, deras kompisar, föräldrar och killar.


Boken är roligt pinsam. Som när Dianas föräldrar tvingar henne att titta på en kärleksfilm med dem och sen diskutera den med henne. Allt bara för Diana hade ett kyssmärke och inte, verkligen inte, vill prata med dem om det!


Mysig och rolig bok om kompisar och kärlek. Kärlek som den faktiskt är, krånglig, lite hemlig och då och då ganska pinsam.

1 kommentar:

Maggie sa...

Den äger värkligen !