onsdag 10 december 2008

Vampyr kyssar


Japp, till alla förvirrade Twilight-läsare som inte vet vilken bok de nu ska ta i sin hand, lugn det finns det hopp.


Vampire Kisses av Ellen Schreiber kan dämpa ångesten och plågan, men OBS den är inte en twilight-kopia. Faktiskt så kom Schreibers bok innan Meyers och den finns bara på engelska. Visserligen finns den i Mangaversion också och då på svenska! Den är också jättebra och kanske kan vara något för den som är sugen på fler vampyrböcker. Vampire Kisses är första delen i en serie, hittills har det kommit fem böcker och det blir ännu fler.

Det handlar om Raven som är en "Goth Chick". Hon gillar svarta kläder, skräckfilm, natten och vampyrer. Hon är lite av en outsider, men hon har sin bästa kompis Becky som hon alltid hänger ihop med.
Raven har alltid gillat vamyrer, när fröken i förskolan frågade vad hon ska bli när hon blev stor svarade hon -Vampyr! Och den drömmen bär hon med sig även när hon fyllt 16 år. Boken börjar med hennes 16-årsdag och med att en mystisk familj flyttar in i det övergivna gamla herrgårdshuset på en kulle utanför staden (som Raven kallar Dullsville, typ tråk-staden). Det kommer snabbt igång rykten om familjen bl.a. att de är vampyrer.
På Ravens 16-årsdag har hon och Becky bestämt sig för att gå på fest. De är inte bjudna men tänker gå ändå. Det är en av rikemanssönerna-snobb-killarna som har fest och tjejerna går dit. På festen är även en kille som heter Trevor. Han och Raven har bråkat från 1:a klass, men denna gången har Trevor bestämt sig för att förföra henne. Han är verkligen skitsnygg, men Raven har redan fattat att han även är en skitstövel. Det hela leder till öppen strid mellan dem.
Trevor gör allt för att göra livet surt för Raven.
Men så kommer Helloween, Ravens favorit helg. Hon går för att göra trick-or-treat hos den nyinflyttade familjen i herrgården (fast hon egentligen är för gammal för det). Det blir bråk för Trevor är också där. Men så ser hon honom med stort H för första gången och han ser henne. Båda känner en slags underlig tillhörighet. Raven tycker att han är hennes perfekta "goth guy" med långt mörkt hår, svarta kläder och vackra ögon.
Några veckor senare får Raven en inbjudan till huset. Alexander, som killen heter, vill att hon ska komma och middag hos honom. Såklart åker hon dit och blir hejdundrandes förälskad...kanske bländad.
Så inleds alltså historien om Raven och Alexander. Raven är inte som Bella, hon är en självsäker tjej som kan försvara sig när det behövs. Gillar du Meg Cabots hjältinnor, som Suze i medlar-böckerna, så gillar du Raven. En tjej som är tuff, smart och har ett stort hjärta (kanske inte stort nog för sin lillebror "Nerd boy").

Alltså en bra vampyrserie att sätta tänderna i!!

ISBN 9780061340819
Inga kommentarer: