söndag 4 oktober 2009

En klassiker!

Jag läste om en av mina favoriter, Yxan av Gary Paulsen och den var lika bra
som jag mindes den. En riktig äventyrsklassiker tycker jag, minst lika bra som Robinson (valfritt vilken).
Det handlar om Brian 15 år som ska åka till sin pappa som jobbar på oljefälten i Kanadas vildmark. Brians mamma och pappa skilde sig och det har bara gått en månad sedan skilsmässan blev klar. Det blev dessutom klart att Brian skulle bo hos sin mamma och vara hos sin pappa på loven. Det är första gången han ska träffa sin pappa sedan skilsmässan blev klar och han är lite nervös. Han vet nämligen en hemlighet, något som pappan inte vet och som är anledningen till hela familjehaveriet.
Det är ett litet plan som Brian ska åka med, det är bara han och piloten. De ger sig iväg och efter ett tag ser Brian bara skog vart han än tittar. Det är då det händer, piloten får en hjärtinfarkt och dör. Brian försöker att hålla planet uppe så länge som möjligt, men han vet att bränslet kommer att ta slut. Dessutom inser han att han kanske styr åt helt fel håll och att han kommer alltför långt ifrån flygrutten. Han inser att han måste störta planet...
Tokigt bra och spännande! Man sitter med barr i håret och fryser medan boken läses för den är så bra. Det är svårt att inte dras med i Brians äventyr!

Inga kommentarer: