tisdag 9 februari 2010

Kärlek vid första ögonkastet.Argassos böcker är alltid så bra. De är snabblästa men innehåller alltid en bra berättelse. Jag fortsätter att puffa för förlagets böcker för de är värda det. Naserian av Anders Trense är den senaste av Argassos böcker som jag har läst och så klart tycker jag att alla andra också ska göra det. Den var så fin och spännande.


Mikael är 17 år och bor med sin familj i Kenya. Hans föräldrar arbetar på svenska skolan där. Mikael har lärt sig språket och gillar Kenya men han har svårt för att det är så fattigt. Dessutom tycker han inte om att familjen har hemhjälp. Någon som städar, någon som lagar mat och någon som sköter trädgården. Han tycker det känns som att de utnyttjar dem.


Men en dag är deras vanliga städhjälp sjuk, istället kommer hennes systerdotter Naserian. Mikael som råkar vara hemma blir hjälplöst förälskad. Naserian faller för honom också men hon förstår att det aldrig kan fungera. Mikael tror att hindren ligger hos hennes familj som är massajer, men märker snart att hans familj är ett lika stort problem. Så en dag är Naserian borta, Mikael svär att han ska hitta henne samtidigt som de politiska oroligheterna i landet börjar likna inbördeskrig.


Spännande, dramatiskt och underbart!

Inga kommentarer: