fredag 30 juli 2010

Varulvar igen!Aaah, Magnus Nordin, han vet hur en bra skräckhistoria ska berättas. Skuggvarelser är riktigt, riktigt spännande och bra. Kusligt och rysligt, spänningen växer för vart blad man vänder.

Daniel bor med sin farsa i en liten by på Gotland. Hans farsa är skrothandlare och Daniel brukar hjälpa honom. Både i jobbet och med att köra hem honom från krogen när han druckit förmycket. Han är bara 16 år och han väntar bara på att polisen ska stoppa dem. Daniel skiter i vilket, han längtar bort från Gotland och så fort han blir 18 tänker han sticka. Hans mamma dog för ett år sedan och det känns som om han inte har något kvar.

På sommaren flyttar tre främlingar in i ett gammalt ödehus. Två män och en tjej i Daniels ålder. Daniel blir blixtförälskad och vill träffa tjejen. Hon gillar honom också men säger att det är omöjligt, de kan aldrig bli ett par. Som läsare får man följa hennes historia. Hon är en varulv och hon lever med två andra varulvar som kommer från en annan klan. Hennes familj blev dödad och de är allt hon har, fast hon hatar dem. Men varulvar får inte beblanda sig med människor och därför har hon ingen annan, förrän nu. Men hon vet att varulvarnas lagar är tydliga, varulvar och människor ska inte blanda blod. Men kärleken är obeveklig och Daniel och Kira (som tjejen heter) har inget val, de måste få vara tillsammans. Kira vet att både Daniels och hennes liv är i fara, de andra varulvarna kommer att döda dem.

Boken har dessutom fått en uppföljare som heter Blodets röst och den ska jag läsa! Shit vad spännande och lite romantiskt!

ISBN 9789163866777

Inga kommentarer: