måndag 22 november 2010

Cykla till Peru eller springa till Kina?


Innanför dessa lite oansenliga pärmar finns en fantastisk fin berättelse om vänskap, kärlek och svek. Jag har fått tipset att läsa Vad skulle du ha valt? flera gångar sedan den kom ut 2008, men inte gjort det förrän nu. Gör inte samma misstag som jag, ta och läs den med en gång!
Det hela handlar om två killar, Jesper och Abbe, som har varit kompisar alltid. De är väldigt olika varandra, både till stil och sätt, men de är ändå bästa vänner. Abbe verkar vara lite barnslig och leker hela tiden leken "Vad skulle du ha valt?" Alltså, han ställer den frågan och ger två alternativ som "Att gå till fots till Nordpolen eller sitt tio år i fängelse?" och Abbe ger sig inte förrän han får svar. Det gör att han går många på nerverna och han har inte så många vänner.
Abbe vet om att han är lite udda och han oroar sig för att han aldrig kommer att få en tjej. Detta blir speciellt jobbigt när Jesper träffar Annie och de blir tillsammans. Jesper är tokkär och vill vara med Annie hela tiden, men han har dåligt samvete för Abbe. Han vet att Abbe blir ensam utan honom, men han kan inte hjälpa sina känslor. Dessutom är Annies mamma psykisktsjuk och Jesper oroar sig för Annie.
Men så börjar Abbe hänga med några killar som Jesper egentligen inte gillar. Jesper tycker det är gott att Abbe har någon att vara med, men han har onda aningar som så klart kommer att slå in. En kväll är Abbe på fest med killarna och Jesper är istället med Annie. Jesper struntar i att svara när Abbe ringer och sms:ar, han tror att han bara vill övertala dem om att komma till festen. Men Jesper har fel och allt slutar i en katastrof.
Mycket, mycket bra!

Inga kommentarer: