måndag 1 november 2010

Slut är en bra början.

Komma över av Ingrid Olsson var en ännu bättre göra-slutbok än Saker som aldrig händer av Lindbäck. Jag tycker det är riktigt bra med böcker som handlar om motsatsen till en förälskelse. Vad händer när det tar slut? För känslorna är minst lika starka, speciellt för den som blir lämnad.
Även i Olssons bok är det en kille som har blivit dumpad. Han heter Jeppe och är 18 år. Han och Emma blev blixtkära och Jeppe flyttade hem till henne fast han bara var 17 år (och föräldrarna inte ville det). Nu har det iallafall tagit slut, Emma har träffat en ny kille, och Jeppe vet inte vad han ska göra. Han vill definitivt inte flytta hem igen till mor och far, så han hyr en sunkig etta där han försöker komma över Emma. Han gör spellistor med de mest sorgliga kärlekslåtarna och ligger i soffan och gråter. Hans kompis Juggo försöker pigga upp honom med fester, men vad gör man när ens hjärta är krossat?
Men så klart fortsätter livet och Jeppe lär känna "Vampyrtjejen" Sanna och Strumptjejen Elin. Allt går framåt tills Emma ringer och vill träffas igen.

Riktigt bra och riktigt roligt på sina ställen.

Inga kommentarer: